Меню

Тиквена крем супа

6 юни 2015 | 12:21 | Илияна Николова
4 от 4 гласа
Добави в любими
6 чаши пилешки бульон
1 и ½ чаени лъжички сол
3 и ½ чаши прясна тиква
1 чаена лъжичка пресен магданоз
1 чаша нарязан лук
½ чаена лъжичка ситно смляна мащерка
1 скилидка чесън, млян
½ чаша готварска течна сметана
5 цели зърна черен пипер
1 ч.30 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Нарежете тиквата на кубчета. В голяма тенджера налейте бульона. Към него прибавете тиквата, солта, лука, мащерката, чесъна и пипера. Оставете супата да заври. След това намалете огъня и оставете така за около 30 минути.

Пасирайте супата на малки партиди с помощта на пасатор или кухненски робот. Към супата добавете сметаната и разбъркайте добре.

Върнете отново на котлона, за да се загрее отново преди да сервирате.

Сервирайте супата, поръсена с щипка магданоз.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай