Меню

Тиквена крем супа със соев сос и семки

23 септември 2015 | 12:01 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици тиквени семки
2 супени лъжици масло
3 супени лъжици брашно
2 супени лъжици къри на прах
4 чаши зеленчуков бульон
1 и ½ чаши готварска сметана
2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица захар
сол и черен пипер на вкус
500 г тиква
1 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Сварете тиквата. Подредете тиквените семки върху хартия за печене. Препечете ги в загрята на 190 градуса фурна за около 10 минути.

Разтопете маслото в голяма тенджера на средна температура. Разбъркайте брашното и кърито, докато стане гладка смес. Постепенно налейте и бульона като разбърквате непрекъснато. Варете, докато се сгъсти. Прибавете тиквата.

Подправете със соев сос, захар, сол и черен пипер. Оставете да заври, след това свалете от котлона. Сервирайте супата, гарнирана с тиквените семки.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай