Меню

Копривена супа - бързо, лесно, вкусно!

26 март 2011 | 10:00 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
Коприва – колкото сте успели да съберете 
Глава лук 
1/2 кафена чаша ориз 
3-4 лъжици масло / олио 
сол, червен пипер 
кисело мляко за гарниране – по вкус
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Пролетта идва с желанието да се похапва нещо свежо, прясно, зелено. Ако това се съчетае с приятна разходка в планината през уикенда – резултатът може да е – Копривена супа. Тя се приготвя бързо и лесно, освен това е идеална по време на пост, полезна и за деца и за възрастни, богата на желязо, лека храна за тези, които са на диета.

Почистете и измийте добре копривата – това става лесно в гевгир на течаща вода. Поставете в подходяща тенджера и залейте с вода. След като кипне оставете да поври 5-6 минути. Свалете от котлона и пасирайте – с гевгир и дървена лъжица или с пасатор.

Поставете отново на котлона, добавете мазнината, ориза, подправките. Варете още 10-15 минути до разваряването на ориза. Поднесете топла или хладка, по желание гарнирана с кисело мляко.

Коментар: Супичката е страхотно вкусна и здравословна ... Само да се покаже копривката и аз започвам да си я готвя ... По желание може да й се направи застройка от яйце и кисело мляко .. и непременно й добавям сирене след като стане готова ...
Елица Караиванова, 25 г.

Снимка: freeimages.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
neli ( преди 12 години )
super dori stava za bilka za padane na kosa az izpolzvam za kosata si opitaite i vie
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
July ( преди 12 години )
Tazi prolet bqh v Chepelare.Razbira se razhodihme se po bairite.Ot tam nabrah kopriva.Ot pazara kupih 2 kartofa,edna malka tikvichka, edin morkov, po edna vrazka luk i chesun.Sled poparvane na koprivata q zadushih zaedno sus zelenchucite.Zastroih s qice i kiselo mlqko, dobavih natrosheno sirene i stana mnogo vkusno!Probvaite i nadqvam se da haresa i na vas!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Десислава ( преди 12 години )
15 rate up comment 0 rate down comment
Диан ( преди 12 години )
Аз я правя без пасиране.По ми харесва да усещам какво ям.Понякога дори я нарязвам на по-едро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар