Меню

Мексикански пържен ориз

8 юни 2015 | 14:10 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
3 супени лъжици олио/зехтин
1 чаша дългозърнест ориз
1 чаена лъжичка чесън на гранули
½ чаена лъжичка кимион
¼ чаша нарязан кромид лук
½ чаша доматен сос
2 чаши пилешки бульон
1 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в голям тиган на среден огън и добавете в нея ориза. Гответе като разбърквате непрекъснато, докато оризът започне да се надува и покафенява. Докато оризът се запържи добавете сол и кимион.

Прибавете лука в тигана, предварително нарязан на ситно. Запържете, докато омекне. Изсипете доматения сос в тигана. Разбъркайте. След това изсипете и бульона. Отново разбъркайте и оставете да заври.

След като заври намалете температурата и оставете да покъкри около 25 минути. Пробвайте с вилица дали оризът е готов. Готов е, когато цялата течност се абсорбира и оризът се сгъсти.

Сервирайте като гарнитура.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай