Бременност

Не раждайте млади, за да живеете до 100 години

18.11.2008г. / 09 06ч.
Аз жената
Не раждайте млади, за да живеете до 100 години

През последните 24 години броят на жените, които раждат над 30-годишна възраст, се е удвоил в сравнение с преди 1980 година, на раждащите над 35 се е утроил, а на тези, които дават живот на дете над 40, е нараснал над 4 пъти. Това установиха експерти от Националния център за здравни проучвания и статистики в Щатите. Изненадващото е, че здравето на жените, които забременяват след 30-та си година, не е подложено на такива рискове както преди, категорични са учени. Те дори задълбават и откриват, че жени, които раждат след навършване на 40 години, са предразположени към дълголетие (доживяване до 100 години) повече от тези, които раждат млади.

По-добре късно, отколкото никога... Майка след 30-те – тема във форума

* * *

Малко тревожно за абортите, в цифри
Всичко за бременността
Майчинството – бебето през първите 12 месеца
Лиса Мари Пресли и Аля Милушева си родиха още бебета

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Мрън ( преди 11 години )
Опазил ме Бог, аз да определям. Както се вижда, в Америка ги определят тия работи, и след това ни ги налагат на нас. Дори твърдят по-горе, че да раждаш на 40 години било по-хубаво, отколкото когато му е времето. А времето май всички знаем кога е. Нищо чудно тая статистика така натъкмена да е финансирана от клиники по ин витро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 43 rate down comment
Milena ( преди 11 години )
Струва ми се световна тенденция жените след 30 годишна възраст да стават майки.У нас обаче здравната култура е занижена и деца в ученическа възраст стават майки.Бременността е красиво нещо,особено,когато грижите са поверени в ръцете на професионалисти,каквито аз намерих в болница "Св.Лазар" преди няколко години и до днес!Благодарение на тях се радваме в семейството на едно приказно детенце,родено там.Прекланям се пред любимите ми д-р Т.Николова и д-р В.Николов!!!Бъдете здрави!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Мрън ( преди 11 години )
Интересно дали тая статистика казва колко от по-възрастните са забременели ин витро и колко им е струвало. Но нищо, тъкмо пък няма да гледат и внуци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар