Омлет с гъби, пресен лук и авокадо

3 април 2017 | 10:05 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 яйца

1 авокадо

200 г варен грах от консерва

2 връзки магданоз

150 г гъби

150 г сирене

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

2 супени лъжици олио

2 стръка зелена салата

1 връзка пресен лук
20 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Разбийте яйцата заедно с подправките. Нарежете магданоза и лука на ситно. Нарежете сиренето и авокадото на кубчета, а зелената салата накъсайте. Смесете салатата с авокадото и овкусете с малко черен пипер и зехтин. Оставете настрана.

Загрейте олиото. В него задушете гъбите. Смесете яйцата с лука и залейте гъбите. След като омлета стане готов внимателно го извадете, прегънете го на две и го напълнете с авокадото, зелената салата и нарязаното на кубчета сирене. Поръсете с магданоза.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай