Цветя

Босилек в саксия

25.10.2007г. / 13 36ч.
Вергиния Генова
Босилек в саксия

Хрумвало ли ви е, че вместо мушкато можете да си отглеждате босилек или други подправки в кухнята. Ако не, време е да експериментирате. Ако например обичате салата от пресни белени домати с босилек и сирене, знаете, че няколко листенца босилек наблизо никога не са излишни.

Ако сте любител на подправките, сигурно имате най-разнообразни в различни бурканчета, пликчета и шкафчета, но пресните подправки несъмнено имат своето очарование и предимство.
А отглеждането им е същото като на всяко саксийно цвете. Изискват качествена почва, умерено поливане и топлина и ще донесат много радост, вкус и настроение у дома.

При тези несъмнени предимства е странно защо хората в днешно време рядко отглеждат билки и подправки у дома. Навремето бабите ни са имали природна аптечка в градината, излизали са и са откъсвали листо живовляк, няколко стръка керевиз, букетче магданоз, щипка босилек. С една мини градина на терасата в кухнята ние можем да постигнем същото удобство и винаги да имаме любимата подправка под ръка. E

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
krasi ( преди 11 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
snejana ( преди 11 години )
освен като подправка отглеждам босилека и като лекарство за кашлица, а саксия с босилек на прозореца гони комарите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Margarita ( преди 11 години )
Аз си отглеждам на терасата на кухнята:джоджен,розмарин,целина,босилек-лесно е и е вкусно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Мара ( преди 11 години )
Много оригинален съвет! Аз вече 3 години подред си засаждам босилек в саксийка в края на лятото, а през зимата го отглеждам на прозореца. Дъщеря ми обича да слага босилек на салатата от пресни домати, на мен също ми харесва и редовно го ползваме през цялата година.Освен него, тя настъргва и синьо сирене, става много вкусно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар