Писна ми

Ресторантите не обичат семейства с деца

11.02.2011г. / 13 56ч.
Аз жената
Ресторантите не обичат семейства с деца

Истината е, че приказките, че българинът е гостоприемен май са само митове. Погледнете всеки или да кажем 90% от ресторантите у нас. Никъде почти не се предлагат детски столчета, а когато семейство с повече от едно дете влезе – персоналът е вече на тръни и гледа недобре.

Истината е, че в повечето цивилизовани страни децата са на почит. Децата са обект на внимание. В повечето западни ресторанти още с влизането на децата им се подават лист и пастели за рисуване, например или се показва специалният детски кът. При нас не само подобни екстри няма, но и в повечето случаи едва има зала за непушачи, в която семействата с деца да могат да се настанят.

Столчета за хранене за по-малките деца също липсват у нас. Традиция е дори в малки ресторанти в по-цивилизованите държави да има подобни, поне по няколко. У нас дори едно на заведение няма. И родителите са принудени или да не посещават ресторанти, или да седят децата им в скута.

Често сервитьорите ни са малко възпитани, с което – не предлагат прибори за детето, не обслужват с предимство хората с деца и като цяло – неглижират присъствието им в заведението.

До кога така ...

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Maria ( преди 11 години )
Anastasia i avtorkata, malko se samozabraviate!!! Ne ste li popadali v zavedenia, kadeto malki obezumeli deca pishtiat vse edno gi koliat i vsichki nastrahvat i samo se moliat tezi s decata da se razkarat!!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Учудена ( преди 11 години )
На въпроса, с който завършва Анастасия - докато непушачите продължават да ни тровят с изгорелите газове от колите си и, в същото време, да лицемерничат колко са загрижени за здравето на всички!!! Иначе казано - завинаги:(((
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Анастасия ( преди 11 години )
Абсолютно съм съгласна с авторката на статията! В България децата са дискриминирани, също както непушачите, както и майките, които искат децата им да дишат възможно по-чист въздух от цигарен дим и изпарения на коли! Докога в България ще се толерира именно този геноцид спрямо децата ни???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време