Интимно

Защо мъжете си взимат грозничка за жена

27.04.2010г. / 09 37ч.
Аз жената
Защо мъжете си взимат грозничка за жена

Чувствала ли сте се обидена, че след вас идеалното ви гадже се е захванало с грозноватичка и сива жена, за която скоро се и оженва дори?!
Ужасно! Но този факт си има обяснение.

Мъжете обичат да се фукат с готини гаджета, но в крайна сметка не си взимат топ-хубавицата, с която са излизали за жена, а в по-честия случай се ориентират към по-скромни и често по-грознички жени, които в никакъв случай не блестят.

Защо се получава така? Това са подсъзнателни инстинкти. Замислете се – дори той да не си дава сметка за това – по-грозничката му жена няма да привлича чужди погледи. Освен това е значително по-малко вероятно да му изневерява, отколкото красавицата, по която всички точат лиги.

Освен това мъжете са убедени, че по-скромните жени са по-добри домакини и майки, а именно за това е бракът според тях, за да си осигурят винаги добра вечеря и свястна домушарка, която да отгледа децата им.

Ако имате подобна история – ще се радваме да я споделите с нас!

* * *

Японски мъдрости за семейството и брака
Съвети за успешен брак
Жената Юпи - как и защо

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
Inna ( преди 11 години )
Това е просто глупост.Грозните изневеряват повече,неприятни са за окото,завистливи и зли.Точно такава ми довете моя син и сега ми реве.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
момиче ( преди 11 години )
2 rate up comment 0 rate down comment
момиче ( преди 11 години )
Според мен пък да си избираш съпруга според външния вид е глупаво. Ако се обичат, какво значение има дали е грозна?Инна Иванова, дано никога да нямам свекърва като вас. Оставете сина ви да се оправя сам с брака си, а не да ви хленчи на вас като пълно мамино синче. Вероятно на това се дължат проблемите в брака му, не на красотата на съпругата му.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
Григорка ( преди 11 години )
В статията се казва самата истина. Повечето мъже смятат за по-практично да се оженят за по-грозничка жена. Първо нея я заглеждат по-малко мъже, тоест вероятността да изневери е по-малка, после по-грозните уж харчат по-малко да се поддържат, поне мъжете смятат така, но реалността е точно обратната, само дето няма резултат, и накрая грозната жена по принцип няма самочувствие, от това следва , че се оставя да я командват. Приблизително това е мъжката логика, понякога дори неосъзната. Така мислят когато се женят, но после, като мине малко време разбират, че са сбъркали. Грозната жена се впечатлява от всяко внимание към нея, радко и се случва. Това значи, че вероятността да изневери на практика е дори по-голяма. Харчи повече, за да компенсира ниското си самочувствие и в опит да се маскира като красива и накрая става зла, защото разбира, че нищо не може да и помогнте да бъде хубава. Докато стане това обаче, минават години, през които мъжете плащат скъпо за глупостта си ,че са се подчинили на комплексите си, когато са си избирали жена. Това не е злоба, а житейски опит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар