Интимно

Съществува ли вечната любов?

20.05.2009г. / 09 45ч.
Аз жената
Съществува ли вечната любов?

Много хора все още вярват във вечната любов. Не е лошо да сме романтици. Но пък като че времето ни прави да сме малко по-практични и да не вярваме в чудеса.

Винаги, когато сме силно влюбени ни се иска да е завинаги. А понякога и се случва именно това.

Любопитно е, че и сред мъжете и сред жените, без значение от възрастта, има романтици и реалисти. Ето няколко различни, но все любопитни мнения.

Женската гледна точка:

В. В., 34 г.
“Нямам си на идея! А съществуват ли русалки и еднорози? На хората им трябват митове и легенди, за да продължат да се надяват на нещо, иначе биха се самоубивали масово. Вярата /в частност във вечната любов/ сама по себе си е именно това, защитен механизъм срещу смъртта. Явно има някакъв смисъл да се мотаем по земята възможно по-дълго, независимо в каква заблуда вярваме.”

И. К., 51 г.
“Макар да не съм вечния оптимист, нито наивното вярващо момиченце, мога със сигурност да кажа ДА! Е, аз не успях да я преживея, но имам познати няколко семейни двойки, които са на по 55–60 години, а все още твърдят, че не могат един без друг. Излизайки на разходка, или просто някъде заедно – вървят прегърнати, хванати за ръце като тинейджъри. Радвам се, като ги видя, възхищавам им се.”

К. Н., 23 г.
“Не, според мен любовта си отминава и остава само уважението и привързаността, отговорността и ангажиментът към другия. Вечната любов е по-скоро философско понятие, което натоварват с излишна психологическа стойност и сантименталност.”

И. Л., 24 г.
“Разбира се, но е много рядко срещана.”

Мъжката гледна точка:

П. Е., 41 г.
“Съществува, дори и неосъзната.”

Д. Г., 27 г.
“Разбира се, че съществува. Цял живот обичаш майка си и баща си. Цял живот обичаш детето си. Цял живот обичаш любимия си футболен отборhaha Цял живот обичаш и част от приятелите си. За любов в любовния смисъл на думата – едва ли.”

* * *

Колко трае влюбването?

Коментирай
1 rate up comment 5 rate down comment
Joana ( преди 11 години )
Mislq 4e ima ve4na lubov zavisi koi kakto si go napravi.Az hodq s edno mom4e ot polovin godina i mnogo go obi4am i az sa6to kato GABRIELA ANEVA po gore nemoga bez nego otka4am da ne go vidq edin den edna sekynda
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
drbrdr ( преди 11 години )
Според мен, няма вечна любов. Любовта умира от задълженията. Например всички съпрузи имат задължения-ходят на работа, отговарят за смятки-ток,вода...,трябва да мислят за храна и изобщо всички познати отговорности. Другата причина, от която вечната любов умира е, че хората се променят-жената ражда, тялото и се разваля, след години излизат и първите бръчки... и така вече и страстта си отива и привличането и любовта. Остава само една привързаност и просто обич.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 13 rate down comment
Габриела ( преди 11 години )
според мен, макар и с моя малък опит в живота мисля че има такова нещо като "вечна любов".давам един пример от моя живот аз ходя с едно момче вече 6 месеца, да малко са но дори и да не се видим един ден аз не издаржам без него обичам го от цялото си сърце и много пати съм му го доказвала. ние ходим от 6 месеца а аз го обичам от както го видях (9 месеца). ако наистина оббичаш някои ти винаги ще се вращаш при него, а това означава за вечността. старата лубов ръжда не хваща!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Донна Жуанита ( преди 11 години )
Няма вечни неща... И ние не сме вечни... Любовта ни - още по-малко... Ако трябва да се говори не за вечност, а за продължителност на чувствата - да, мисля че има продължителни чувства - в голям процент обаче - несподелени. В този ред на мисли - най-продължителна е несподелената любов, защото е проядена от илюзията на едно проектирано щастливо утре... Т. нар. споделена любов в един момент се превръща в едно огромно търпение : )... Не сте ли съгласни?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 5 rate down comment
Донна Жуанита ( преди 11 години )
O, Дон Жуане, не ме хвърляй в дебрите на философията и астрофизиката : )... Виж каква красива слънчева пролет е навън! Още идеи: сутрешна любов с аромат на кафе, любов в градината, любов в планината, любов около басейна, любов на морския бряг, любов в тревата, в колата : ), в службата,... скрита любов, разкрита : ) любов... а бе, направо си е всемирна любовта : )))... А за вечността, обещавам, ще ти напиша нещо, ама нали виждаш, пролет е, и Музата нещо я няма : )...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 4 rate down comment
Дон Жуан ( преди 11 години )
Напълно, Жуанитка, напълно! Любовта се дали на съвсем различни видове, което ме навежда на мисълта, че е време да понапиша и аз нещо, преди да ми се е размекнал мозъка от жегата.Като еднократна любов, многократна любов, лятна любов, вечерна любов, пияна любов... има много видове любов - но вечна - какво е вечност, Жуанита?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Донна Жуанита ( преди 11 години )
Хрумна ми, че ако трябва да ти напиша нещо философско, то е дълбокото ми убеждение, че красотата и смисълът на нещата е в тяхната преходност. Че трябва да ги правим смислени и красиви, докато съществуват... Та и Любовта, пък и целият ни живот... Хубав ден!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар