Меню

Сьомга с пипер

11 юни 2010 | 11:09 | Аз жената
Добави в любими
два котлета от по 150-200 г сьомга 
2 домата 
2 суп. лъж. зехтин 
пипер смес бял, черен зелен на зърна 
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Сьомгата се овкусява със сол и смесения пипер и се поставя на пара или на скара за по 3-4 минути от всяка страна.
С доматите се приготвя доматен сос като се обелват, настъргват и запържват със зехтина и пипер. С готовия сос се залива рибата.
Поднася се топла, гарнирана с варени картофи, ориз или зелена салата.

Снимка: thinkstock

* * *

Сьомга с босилек, лимон и козе сирене
Талиатели със сьомга
Сьомга със сладко от кайсии
Гювечета със спанак и сьомга
Сьомга в сметанов сос
Сьомга със сладък сос и вино

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай