1 ч.40 мин.
-
Порции: 10-12 тарталети
Разбиваме с миксер яйцата със захарта. Прибавяме размекнатото масло, а после брашното и ванилията. От добре обработената смес късаме топчета с мазни ръце, които разстиламе в намаслени малки формички (тарталетки). Изпичаме в умерена фурна. След като изстинат, изваждаме и пълним със сметанов крем, разбит със сладкото от тиква. Пръскаме при сервиране с топинг с вкус на карамел, редим и парченца наситнени смокини от сладко.
Снимка: thinkstock
* * *
Конфитюр от сливи и тиква
Маринована тиква в сироп
Лесен сладкиш с тиква и ориз
Печено сладко от сини сливи
Есенен сладкиш със сини сливи
Печени ябълки, круши, дюли