Меню

Карфиол с кашкавал на фурна

21 септември 2010 | 14:03 | Аз жената
Добави в любими
1 глава карфиол
3 чашки настърган кашкавал
5 лъжици масло или маргарин
1 чашка брашно
2 чашки прясно мляко
сол, черен пипер

Продукти
Приготвяне

В тенджера с много подсолена вода варим карфиола, докато леко омекне, около 15 минути. Изваждаме го от водата, изцеждаме го и го разкъсваме на цветчета, които нареждаме в намазана с мазнина тавичка. Отделно с 3 лъжици масло запържваме брашното. На тънка струя, като бъркаме непрекъснато, наливаме топлото прясно мляко. Образува се гъста каша. Към кашата добавяме лъжичка сол, 2 лъжици масло, черен пипер, 1 чашка настърган кашкавал. Разбъркваме енергично и сваляме от огъня. Изсипваме половината смес върху карфиола и разбъркваме леко. Изсипваме и другата половина от сместа така, че да покрие цялата тавичка. Отгоре поръсваме с останалия кашкавал. Печем 15 минути в гореща фурна.

* * *

Салата от панирани броколи и карфиол
Гретен с броколи и карфиол
Пиле с карфиол в сос
Супа от карфиол
Гретен с карфиол

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
32 rate up comment 8 rate down comment
Виолета ( преди 12 години )
Интересна рецепта с карфиол. Аз само веднъж съм панирала карфиол и не ми допадна вкуса. Ако реша да опитам този вариант, бих обработила карфиола на пара, затото при варене във вода част от полезните съставки остават именно във водата. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32 rate up comment 8 rate down comment
баба Любка ( преди 12 години )