
Смесваме всички подправки (захар, сол, оцет, олио, черен пипер, магданоз), добавяме и 2 чаени чаши вода. Получената марината трябва да заври. Нарязваме камбите на парченца. Бланшираме камбите в горещата марината за 1 минута. Изваждаме с решетъчна лъжица и нареждаме в буркани. Когато маринатата изстине, поливаме камбите. Стерилизираме бурканите за няколко минути, да се запечатат капачките.
* * *
Пълнени камби с грозде
Туршия от камби
Туршия-салата от камби
Туршия от пълнени камби
Печени камби
Пълнени камби
Парени камби
Рязани камби
Фаршировани камби
Туршия от камби с мед
Туршия от камби, от Свищов
Камби в пикантен сос
Цели камби
Рязани камби с моркови и чесън
Мариновани червени камби
Ичени камбички
Туршия от пълнени камби – Царево
Камби с мед и оцет