Меню

Мариновани нарязани червени камби

24 септември 2010 | 12:25 | Аз жената
3 от 17 гласа
Добави в любими
2 кг червени камби
4 супени лъжици захар
4 чаени лъжички сол
200 мл оцет
4 супени лъжици олио
2 чаени чаши вода
черен пипер, магданоз на вкус

Продукти
Приготвяне

Смесваме всички подправки (захар, сол, оцет, олио, черен пипер, магданоз), добавяме и 2 чаени чаши вода. Получената марината трябва да заври. Нарязваме камбите на парченца. Бланшираме камбите в горещата марината за 1 минута. Изваждаме с решетъчна лъжица и нареждаме в буркани. Когато маринатата изстине, поливаме камбите. Стерилизираме бурканите за няколко минути, да се запечатат капачките.

* * *

Пълнени камби с грозде
Туршия от камби
Туршия-салата от камби
Туршия от пълнени камби
Печени камби
Пълнени камби
Парени камби
Рязани камби
Фаршировани камби
Туршия от камби с мед
Туршия от камби, от Свищов
Камби в пикантен сос
Цели камби
Рязани камби с моркови и чесън
Мариновани червени камби
Ичени камбички
Туршия от пълнени камби – Царево
Камби с мед и оцет

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Юлия Кръстева ( преди 9 години )
Рецептата е на Пенка Чолчева, само за сведение :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Димитринка Димова ( преди 12 години )
Това е моя рецепта!Защо е написана , че е от друг автор?!От редакцията:Благодарим, Димитринка, за това, че забелязахте и сигнализирахте. Поправихме грешката и молим за извинение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар