Приготвяне:
Настъргваме 1 кг тиква на едро ренде. Поставяме в тенджерка и посипваме 100 г захар. Добавяме 100 мл олио и 100 мл вода. Запържваме докато изври водата. Поръсваме 1 ч. л. канела и 2 ванилии. Оставяме сместа да се охлади. Разстиламе корите за баница и върху всяка слагаме от изпържената тиква. Прегъваме на триъгълни банички. Редим в намазана с масло тавичка. Върху всяка баничка слагаме малко парченце краве масло (колкото грах). Печем във фурна на 180-200 градуса. След като извадим готовите банички от фурната, напръскваме с вода и завиваме с кърпа. При поднасяне се поръсват с пудра захар.
Участва в конкурса Всичко с тиква
* * *
Кейк с тиква и черен шоколад
Лесен сладкиш с тиква и ориз
Сладкиш с тиква “Вси Светии”