Меню

Карамелен сладкиш с тиква

14 октомври 2010 | 11:46 | Аз жената
Добави в любими
половин тиква-цигулка (според големината на тавата може повече или по-малко)
1 литър прясно мляко
2 ч. ч. захар
1 ч. л. ромова есенция (може и друг аромат по избор)
1 к. л. канела
100 г орехи
10

Продукти
Приготвяне

Тиквата се обелва и се нарязва на малки правоъгълни парчета . Всяко от тях се овалва в брашно. Половината захар се карамелизира в тавата. Върху нея се нареждат кубчетата тиква като плочки домино, върху дългата страна на правоъгълника (изправени, като височината им трябва да съвпада приблизително с височината на тавата). Залива се със смес за крем карамел направена от прясното мляко, яйцата и останалата захар, като вътре се добавят есенцията, орехите (нарязани на ситно) и канелата. Пече се докато хване тъмно кафява коричка.
Сервира се обърнато с карамела нагоре, като по желание може да се гарнира със сметана или ванилов сладолед.
Добър апетит!

Участва в конкурса Всичко с тиква

* * *

Триъгълни банички с пържена тиква
Кейк с тиква и черен шоколад
Лесен сладкиш с тиква и ориз
Сладкиш с тиква “Вси Светии”

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Aнелия ( преди 12 години )
Здравейте,Рецептата я знам от баба ми,като част от съставките добавих в последствие.Нормално е да има сходство с други рецепти ,както всяка една рецепта , но със сигурност не е "преписана".Всеки ,който добави капка въобръжение и любов, няколко съставки създава нещо уникално.Опитайте и вие
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
дида ( преди 12 години )
Ммммм,звучи много вкусноооо.Само ще намаля броя на яйцата,че холестерина ми ще хвръкне още нагоре.Със сигурност ще направя сладкиша,щото обичам тиквата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
penka ( преди 12 години )
nali uj ne priemahte recepti ot prepisani ot neta????????!!!!!!!!da,ama neОт редакцията:Моля, напишете ни къде я има. Благодаря.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар