
Тиквата се обелва и се нарязва на малки правоъгълни парчета . Всяко от тях се овалва в брашно. Половината захар се карамелизира в тавата. Върху нея се нареждат кубчетата тиква като плочки домино, върху дългата страна на правоъгълника (изправени, като височината им трябва да съвпада приблизително с височината на тавата). Залива се със смес за крем карамел направена от прясното мляко, яйцата и останалата захар, като вътре се добавят есенцията, орехите (нарязани на ситно) и канелата. Пече се докато хване тъмно кафява коричка.
Сервира се обърнато с карамела нагоре, като по желание може да се гарнира със сметана или ванилов сладолед.
Добър апетит!
Участва в конкурса Всичко с тиква
* * *
Триъгълни банички с пържена тиква
Кейк с тиква и черен шоколад
Лесен сладкиш с тиква и ориз
Сладкиш с тиква “Вси Светии”