Разбийте захарта с жълтъците от яйцата. Добавете какаото, брашното, млякото и олиото и бъркайте. Добавете и разбитите на сняг белтъци.
Опечете блата в намазана тавичка или форма за торта с диаметър 20 см за около 60 минути на 160 градуса. Оставете да изстине напълно и разрежете на две хоризонтално.
Направете крема като разбиете крема сиренето със сметаната и пудрата захар с миксер.
Всеки от двата блата напоете със смес от ром и вода. поставете първия блат в чиния за торта, намажете обилно със сладко от ягоди. Поставете и целия крем и заравнете. Поставете втория блат.
Намажете отгоре със загретия леко течен шоколад.
Направете фондана и разстелете на тънка кора, покрийте тортата и заравнете. От цветен марципан оформете топченца и от тях – цветенца за украса.
Поставете в хладилник за 2-3 часа.
Добър апетит и весел празник!
Прочетете още: