Меню

Яхния грах с гъби и моркови

1 ноември 2011 | 12:03 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
една консерва грах или пресен – 400 г 
малки морковчета (може да се ползват и замразени) – 5-6 броя 
гъби печурки – 10 броя 
стар лук – 1 глава 
2-3 суп. лъж. олио 
1 суп. лъж. брашно 
сол на вкус 
по желание – копър
1 ч.40 мин.

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Почистете зеленчуците. В тенджера загрейте олиото и леко запържете за 2-3 минути печурките цели. Добавете за минута и нарязания на ситно лук.
Залейте с вода около 1 чаша и добавете граха и морковите. Оставете ястието да къкри на среден огън около 40-45 минути. В края извадете част от соса и разбъркайте с брашното. Върнете в тенджерата и разбъркайте. Добавете сол и по желание копър.
Добър апетит!

Снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай