Меню

Капама в гювеч

25 януари 2012 | 09:20 | Аз жената
3 от 4 гласа
Добави в любими
Продукти:
свинско месо – 1 кг
свинско месо – ребра 250 – 300 г
кайма – 500 г
пилешко месо – 1 кг
кисело зеле – 1-2 зелки, в зависимост от размера
кървавица, суджук, наденица – 300 г
ориз – 3/4 ч. ч.
лук – 2 глави
черен пипер – 2 ч. л.
червен пипер
сол
олио

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Ястието се приготвя в голям гювеч. Продуктите може да са по-малко или повече, в зависимост от това колко хора искате да нахраните.
Нарежете лука на ситно и го запържете в олио. Прибавете смляното месо и също го запържете леко. След него сложете ориза, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте сместа и я залейте с 1 и 1/2 чаша вода. Оставете я на слаб огън да ври, докато набъбне оризът.

С тази плънка направете сарми от зелевите листа.
На дъното на гювеча сложете големи зелеви листа. Сложете нарязано зеле, ребрата, отново нарязано зеле, отново месо и накрая наредете сармите.
Поръсете с червен пипер. Залейте с 1 чаша вода или колкото е необходимо. Захлупете и го сложете в умерено силна фурна. За да стане готово му трябват най-малко 3 – 4 часа.
Става много тежко, но много вкусно. Ако напълните голям гювеч може да нахраните много хора с подобна капама.

Прочетете още:

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай