Пролетта е сезонът на супер вкусните и полезни зелени салати, времето, в което искаме нещо свежо и леко, и за по-добра фигура, и за по-хубав ден.
Ето няколко практични дребни съвета, с които зелената салата ще бъде още по-свежа и полезна на трапезата ни!
1. Измийте салатата добре и поставете поне за 30 минути в хладилника. Така ще е още по-свежа!
2. Ако искате да облекчите деня си или по-скоро вечерта – измийте от предната всички салатки, марулки, лук, чесън и репички, поставете в плик и в хладилника и така зеленчуците свободно ще ви изчакат без да загубят свежестта си и изсъхнат. Така дори салатата ще е по-вкусна – с охладени зеленчуци.
3. Използвайте не олио, а зехтин – той е много по-полезен за здравето ви!
4. Използвайте не оцет, а сок от лимон – и той е много полезен, а и съдържа витамин C.
5. Подправете непосредствено преди да поднесете, за да не загуби салатата от свежестта си.
Добър апетит!
* * *
Пролетна салата със спанак
Зелена салата с маслини и царевица
Салата от коприва
Лесна пролетна салата
Салата “Бомба с витамини”
Пролетна салата с яйца и маслини
Салата от шушан
Салата от лапад
Зелена салата с кашкавал и маслини
Зелена салата с коприва, киселец и зеле
Зелена изненада
Зелена салата с ябълки
Салата с дъх на пролет
Салата “Марулка”