Семейство

Фестивал на радостта за деца от социални домове – дарение

12.05.2010г. / 09 38ч.
Аз жената
Фестивал на радостта за деца от социални домове – дарение

Доброто ражда добро” е девизът на Обществен фонд “Детство”, който набира средства за сбъдването на още една детска мечта, за блясък в още детски очички, за усмивката на още един малък, изцапан с боички “Пикасо”. Това сдружение с идеална цел със своите инициативи обогатява ежедневието на мъниците израстващи в социални домове в цяла България и носи много радост и удовлетворение на ангажираните и съпричастни към съдбата и бъдещето на своите възпитаници педагози.
Сдружението е носител на наградата Благодеятел на 2008 – обществена подкрепа на фондация Благодеятел, присъдена му е благодарствена грамота на Националното сдружение на общините в република България ... за всеотдайна грижа за децата с трудна съдба от всички български общини.

От 3. до 11 юни 2010 за четиринайсета поредна година в село Ковачевци, Пернишко ще се проведе фестивал на радостта за деца от 3 до 7 години от всички домове за изоставени деца в страната. Организатор на това благородно събитие е ОФ “Детство” с председател г-жа Иванка Василева.
От една страна Фестивалът е детски лагер като се осигурява нощувка и храна в база на с. Ковачевци. Същевременно той е пътешествие за децата, приключение, творчество и вълнуващи срещи с толкова много нови другарчета.
Летуването в с. Ковачевци е съпроводено с богата палитра от музикални, танцови, спортни и арт-изяви на малчуганите. Те имат възможност да излязат на сцена, да разгърнат таланта си и изпитат удовлетворение от представянето си.

На миналогодишния празник фестивална формация от деца от домовете и вокална група Смехоранчета записали съвместно компактдиск “Фестивал на радостта”. Първият български космонавт Георги Иванов гостувал на децата и им подарил хвърчила – на този фестивален ден малките палавници бързо заспали, капнали от тичане през деня.
Преживяното в звукозаписното студио в София, похвалите и наградите, увлекателните занимания с писатели, композитори, художници, кукловоди, костюмчетата и сценичната треска са сторили чудо за изграждането на ново самочувствие, увереност в себе си и за добрата социализация на участниците. .
Миналата година участници са били и деца с увреждания, което говори за хубавия интеграционен потенциал на начинанието.

Смяната на климат, организираните екскурзии и спортни прояви ги закаляват, те научават още толкова много за заобикалящия ги свят.

Столичен детски театър ще открие Фестивала на Радостта тази година, а драг гост е детско-юношеска формация “Изворче”. Ще участват 220 деца от 15 социални институции и техните ръководители с творческа тема “Куклата в българската култура”.

Нашите дарения, наред с други щедри дарители, ще спомогнат за поемане на разходи по нощувки, транспорт, храна и материали за творчество.
На Празника на Буквите на 22.05. ще имате възможност да дарите средства за провеждането на фестивал на радостта тази година.
Кутия за дарения ще бъде поставена на 14 и 15 май пред учебните зали за тези от Вас, които няма да присъстват на празника, но имат желание да направят дарение.
Да им подарим приказка, песен и танц – те са деца като нашите – любопитни, скокливи, впечатлителни!
Да откликнем на жаждата им за общуване и красота с чудесен подарък – дарение за един вълнуващ юнски фестивал на радостта!
Събраните средства ще бъдат отчетени и оповестени за всички от родителския комитет на училището.
Парите ще бъдат преведени по сметка на ОФ “Детство” за покриване на разходи по детския празник.
Набирателни сметки:
в лева – BG72 CECB 9790 1003 1369 00
EURO – BG09 CECB 9790 2403 1369 00
USD – BG71 CECB 9790 2103 1369 00
BIC: CECBBGSF
При ЦКБ АД – клон София

* * *

Започва национална кампания за приемна грижа “Всяко дете иска семейство”
“Как да общуваме с детето. Продължение” – Юлия Гипенрейтер

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
vanq ( преди 11 години )
radvamse che se pravqt takiva festivali za tezi deca.te imat ogromna nujda ot tqx.rabotih po edin proekt v dpom za deca s umstvena nedostatachnost.duhite na tezi deca sa naraneni .imat nujda ot toplina i obich.zapoznanstva i igri.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Петър ( преди 11 години )
Само да смеят да не се зарадват сега!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар