Свободно време

„Мисия Лондон” събира похвали и критики

18.05.2010г. / 18 02ч.
Надежда Маринова
„Мисия Лондон” събира похвали и критики

От 16 април 2010 г. българският филм „Мисия Лондон” шества по българските кинозали. Едни го хвалят, други – критикуват, но публиката не спира.

Направен е по една от най-популярните книги в България след промените, романът на Алек Попов с едноименно заглавие. Определят го като ексцентрична комедия, политическа сатира в духа на филмите на братята Коен, смешен филм на човешката глупост и суета в политическите среди, добре характеризиращ психологията на българите и огледало на съвременна България.

Режисьор и продуцент е Димитър Митовски. В лентата участват: Юлиан Вергов, Ани Пападопулу, Ернестина Шинова, Любо Нейков. Партнират им чуждестранните звезди Алън Форд и Томас Арана. До тях се изявяват дори Орлин Горанов, Коцето-Калки, фолкпевицата Андреа, бившият депутат Павел Чернев.

От петте седмици на екран ”Мисия Лондон” бележи рекорд по посещаемост. Отзивите за него, обаче, са  полюсни: от „заслужава си наградите и хвалбите” до „слаба художествена стойност”, „язък за голямата реклама”.

Критики: плоски шеги; въпреки шумната и агресивна реклама, филмът е с хаотичен сюжет и голяма доза псувни; образите са еднопланови, дикцията на актьорите е слаба, актьорската игра е на ниско ниво.

Похвали: Филмът ми хареса, смях се и се забавлявах;  филмът е забавен, актьорската игра е добра; технически добро изпълнение; радвам се на бг филмите, които излизат в последните години; това е нашата действителност – трябва да я покажем и осмеем, за да я променим.

Снизходително: поредният бг филм, който все пак става за гледане.

Официално: „Мисия Лондон” има рейтинг 9.1 от 10 възможни в IMDB. Към края на април вече има над 1 милион лева печалба, Досега от продажба на билети са събрани малко повече от 1 050 000 лева, което също е рекорд. Филмът за 10 дни, е бил гледан от 142 833, резултат по-добър дори и от този, постигат за същия период от време от "Аватар" на Джеймс Камерън. "Мисия Лондон" е и най-скъпият филм правен у нас.

Няма как да разберете дали един филм е добър, докато не го гледате, нали? Освен това е важно да влезете в салона без предубеждения. А после може да споделите вашето мнение.

Филмът "Източни пиеси" с премиера у нас
Харесвате ли турските сериали?

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
виктория ( преди 11 години )
Аз го гледах,и лично на мен много ми хареса.Бих го определила като най-хубавия български филм,правен през последните години
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Luchia ( преди 11 години )
Аз го гледах,и лично на мен много ми хареса.Бих го определила като най-хубавия български филм,правен през последните години!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар