Меню

Банички с риба тон

9 юли 2010 | 12:38 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 тънки (готови) кори 
2 консерви риба тон по 160 г 
2 яйца 
2 супени лъжици замразен грах (може и пресен според сезона) 
8 черни маслини 
3 щипки червен пипер 
2 супени лъжици смлян кориандър 
20 г масло за чай 
сол, черен пипер

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Кипнете граха и го изцедете. Сипете в цедка рибата, оставете мазнината да се отече, после я смелете. Сварете яйцата, изстудете ги и ги настържете на ренде. Прибавете рибата, смлените маслини, грах, пипер и кориандър. Посолете, наръсете с черен пипер и разбъркайте. Загрейте фурната на 150 градуса. Всяка кора разрежете на две. В центъра й сложете по 1 супена лъжица от сместа и я загърнете на триъгълник. Намажете тавата с разтопеното масло и наредете баничките. Печете 15 минути, докато се зачервят. Сервирайте ги топли.

Снимка: freeimages

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Баница с риба тон и печурки
Баница с риба тон и спанак

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай