Меню

Дроб сарма от риба тон

19 юли 2010 | 15:03 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
3-4 консерви риба тон 
1ч. ч. ориз 
2-3 домата 
1 гл. лук 
1/2 пакетче масло (или олио) 
1 лимон 
2 яйца 
1/2 ч. ч. кисело мляко 
1с. л. брашно 
настърган кашкавал 
черен пипер и сол

Продукти
Приготвяне

 

Приготвяне:
Оризът заедно с лука се запържва в мазнината от консервата, докато омекне и стане прозрачен. Задушава се до готовност, като се долива малко вода. В малка тавичка омазнена (използва се останалата мазнина от консервата) се разтила половината ориз. Върху него се нареждат доматите, нарязани на кръгчета, а върху тях рибата тон, напръскана с лимона. Покрива се с останалия ориз и се залива със смес от яйцата, киселото мляко и брашното. Ястието се пече около 30мин. Малко преди да стане готово, се наръсва обилно с кашкавал и се допича отново. Поднася се с резенчета лимон.

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Вегетарианска дроб-сарма
Дроб-сарма в було

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай