Гъбите се почистват. Отстраняват се пънчетата им и се нарязват на ситно. Нарязват се скилидките и пресният чесън.
В тиган с малко зехтин се запържват нарязаните пънчета, чесънчета и магданозът нарязан на ситно. Като се зачерви сместа в тигана, се сваля от огъня. Прибавя се отцедената риба тон от консервата, крема сиренето и се разбърква хубаво сместа.
С тази смес се пълнят гъбите, отгоре се слага листче топено сиренце и се запича във фурна.
Добър Апетит !
Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон
* * *
Пресни картофи с гъби и топено сирене
Пълнени гъби с бекон
Гъби пачи крак с пресен чесън
Пълнени гъби “Ала Мая”