Майчинство

Дариха оборудване на 4 родилни отделения в София

26.07.2010г. / 14 35ч.
Аз жената
Дариха оборудване на 4 родилни отделения в София

Общо 19 болници в цялата страна станаха част от мащабна дарителска акция, осигуряваща оборудване. Родилните отделения в София, които получават дарение са 4, едно от които е и това в СБАЛАГ „Майчин дом”. Цялото дарение възлиза на над 200 легла, 100 стола и 50 маси, които достигат до българските родилни отделения.

Инициативата на Pampers цели да осигури подходящи обстановка и оборудване в  първите дни след раждането, които помагат за по-лесната адаптация на бебетата и стимулират кърменето. Окуражаването на кърменето от своя страна подобрява развитието на бебето и в повечето случаи намалява периода, който то прекарва в болница. Подкрепата на процеса за по-лесно адаптиране към новата среда е дългосрочен проект, в който се цели бебетата и техните майки да се чувстват добре от първите си дни заедно.

Глобална кампания “1 опаковка = 1 ваксина”
Дарителската инициатива на Pampers, свързана с даренията за родилните отделения в България е част от глобалната кампания „1 опаковка = 1 ваксина” на марката и UNICEF. Тя продължи три месеца, като по това време за всеки продаден пакет пелени или мокри кърпички, Pampers дарява стойността на една животоспасяваща ваксина против неонатален тетанус на UNICEF.

”Неонаталните легла, масите и столовете от Pampers, създават оптимални условия за майките и децата през първите им дни заедно. Дарението е от голяма полза за насърчаването на кърменето веднага след раждането. Положителните отзиви, получени от майките и от неонатолозите, насърчават Pampers да продължи в България подкрепата си за адаптирането на майки и деца през първите им моменти заедно.” – разказа Ива Дойчинова, посланик на кампанията “1 опаковка=1 ваксина”.

Градовете, чиито родилни отделения получават даренията са Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Хасково, Кърджали, Сливен, Добрич, Стара Загора,  Русе, Пазарджик и Плевен.

***
Майки се организират в интернет за протести срещу бавенето на детските надбавки
Как да се къпе бебето и други грижи за него показват на Орлов мост

Коментирай