Здраве и красота

Съвети за жизнена коса

26.07.2010г. / 15 34ч.
Мария Дуковска
Съвети за жизнена коса

За да имаме мечтаната здрава и жизнена коса, не е необходимо много. Основните правила са търпение, грижа и постоянство. Ако поддържаме косата си редовно, тя ще ни се отплати с прекрасен вид и ще се превърне в наша запазена марка.

Ако искаме да запазим косата си в добро състояние, дори и през лятото, когато традиционно слънцето изтощава косъма повече, е необходимо да предприемем следните стъпки:

1. Редовно подстригване на връхчетата на косата. Забележите ли дори и няколко цъфтящи крайчета, вече сте закъснели. Непременно се отбийте до фризьора си, за да ви подстриже. Накъсаните краища са симптом, че малко сте занемарили косата си и тя боледува.

2. Избягвайте да излагате косата си дълго на слънце. Прикривайте я с шапка, кърпа или пък я връзвайте, ако ви предстои дълъг ден на открито.

3. Избягвайте да използвате продукти за косата, съдържащи алкохол, защото могат много бързо да я съсипят. Алкохолът ще направи цвета ви матов, затова използвайте продукти, които го предпазват.

4. Слагайте си поне два пъти месечно маска за коса.

5. Внимавайте с русото! Не е тайна, че русият цвят изисква най-много поддръжка, но и най-много изтощава косата. В комбинация с UV лъчите, на които сме изложени през лятото, косата ви бързо може да изгуби блясък и здравина.

6. Използвайте балсами с кератин. Фината коса е по-податлива на статично електричество. Решението за това може да бъде неутрализиране с балсами или продукти, съдържащи амониеви киселини. Балсамите с хидролизирани протеини или кератин захранва косата с хранителни вещества и ще ви избави от омразния проблем - накъсани краища.

7. Избирайте за употреба качествена козметика. Не се подлъгвайте по промоции или по непознати продукти със съмнителен произход. По-добре е винаги да дадете малко повече пари, но да изглеждате добре, и най-важното да сте здрави.

***
Митове и факти за пърхота
За хубава коса – грижа от природата
Съвети за перфектен летен грим
Домашна маска за млада кожа

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
iulia ( преди 11 години )
Свободно време