Здраве и красота

Асен Стоянов: Нелечими досега заболявания вече се лекуват с интегративни методи

28.07.2010г. / 17 45ч.
Аз жената
Асен Стоянов: Нелечими досега заболявания вече се лекуват с интегративни методи

Безоперативно лечение на възли на щитовидната жлеза, миома, камъни в жлъчката и бъбреците, глаукома, тиреотоксикоза, както и обявяваните до сега за нелечими – тиреоидит на Хашимото и други заболявания могат да се лекуват успешно.

Интервю с Асен Стоянов, създател и ръководител на Медицински център „Био Дар“ – основоположник на екологичната медицина:

Г-н Стоянов, програмите, които прилагат специалистите, ръководени от вас, имат ли алтернативен характер?
Нашите програми не са алтернативни, а интегративни. Нашият медицински център пръв и засега единствен въведе най-новата медицина, практикувана в Европа – интегративната. Какво значи това? Обединяват се най-полезните и безвредни методи от конвенционалната (наричана традиционна), екологичната и природна медицина. Методи, които са напълно безопасни, много полезни и затова се дава възможност да се лекуват дори заболявания, които досега бяха обявявани за нелечими.
Ние сме основоположници на екологичната медицина. Още преди 20 години я въведохме в практиката. Бяха обучени много лекари. А какво представлява екомедицината? Това са нови подходи с напълно безвредни и само полезни методики за лечение, хранене, режим на живот. А системата „Самолечител“ не е самолечение, а чрез методите на екомедицината се дава възможност организмът сам да започне да лекува себе си. Чрез подходящи индивидуални програми за всеки пациент, с комплексен подход, това значи, че се правят програми, които лекуват организма като цялостна биосистема, на физикално и психогенно ниво. Лекуват се не както до сега само следствията, т. е. конкретното заболяване, а причините и първопричините за заболеваемостта на организма. Така успяваме да помогнем не само да се излекува човек, но и да се изцери. Вече да не боледува. Това значи, че организма сам е Самолечител на себе си, ако не му пречим, а му помагаме да се самоизлекува. Това е и смисълът на системата „Самолечител“ практикувана вече в 22 страни, създадена от нашия екип.

Кои заболявания лекарите от Медицински център „Био Дар“ лекуват най-успешно?
Затова можем да помагаме и имаме най-сериозни резултати при лечение без операция на миома на матката, възли на щитовидната жлеза, гуша, Тиреоедит на Хашимото – заболяване, досега обявявано за нелечимо, тиреотоксикоза. Единствено в нашия център се лекува успешно алкохолизъм, сериозно фамилно заболяване, което досега никой не успя да излекува. Жени и мъже отслабват трайно със системата Отслабване без диети и глад. При нас се лекува успешно диабет тип 2, депресия, паническо разстройство, много женски болести, аменорея, нелечимото досега заболяване нарушен метаболизъм – затлъстяване, при което жените не могат да отслабнат повече от 1-3 кг, при нас отслабват, колкото е нужно -5, 10 или 20 и повече килограми. Успешно лекуваме глаукома, стеатоза, остеопороза, псориазис и др. Имаме книги-методики, които хората могат да си закупят от нас. В тях са публикувани методи за лечение на тези проблеми. Нямаме тайни. Нашите открития ги споделяме с всеки, който се интересува, чрез издаваните почти всяка година книги-методики.
Последната книга „Как дебелите станаха слаби, а болните – здрави“ от Екатерина Бошнакова, вече е по книжарниците, заедно с книгата „Целебник, само за жени“ от Петя Дочева.

Според вас, необходимо ли е пациентите първо да се консултират с личния си лекар, или направо да търсят вашите специалисти? Необходими ли са консултации и с други лекари преди да дойдат при вас?
Болните е редно да се насочат в началото към личния си лекар. Да си направят пълни изследвания и тогава да ни потърсят. Има хора, които обикалят повече специалисти. Това не е грешка, стига да не си забавят действителното лечение, както е при една миома, която по конвенционален път само се наблюдава как расте, а тук се стопява. Аналогично е с възлите на щитовидната жлеза. Не е необходимо да се чака, заболяването да достигне „нелечим стадий“, че тогава чак да дойдат, когато и ние не можем да помогнем. Когато се ходи при повече специалисти, се чуват повече мнения. Това е добре. Другото е, че всеки специалист поставя своя диагноза. Често хората се объркват. При нас се практикува интегративна диагностика на целия организъм – направените и приложени изследвания: кръвна картина, ехограф, томография и др., съпроводени от комплексна пълна диагностика на организма ни дават ясна картина за това, как човекът трябва да се лекува, така му се изготвя индивидуална, само за него, но комплексна програма, която помага да се излекува целият организъм. Защото, когато боледува един орган, боледува целият организъм. Точно този подход ни помага да лекуваме и по-сложни заболявания. А това, че се ходи при повече специалисти е добре, защото след това има база за съпоставка. При тях пациента е само наблюдаван, при нас – изцерен.

Какви правила, лесно приложими, препоръчват вашите специалисти, сега, когато ритъма на живот е така забързан?
Най-обикновените правила за здравословен начин на живот, това е правилния начин на хранене, според биологичния часовник. Това се нарича часово хранене. Всеки орган в организма има свое „работно време“, в което се детоксикира, сам се прочиства от токсини и вредни за него вещества, които го разболяват. Ако се знае това и човек се храни в определените часове, той просто не боледува. А така дава възможност организмът сам да лекува себе си – което е смисъла и на екомедицината, и на системата „Самолечител“, а този подход се препоръчва и от новата наука хронобиология, предмет на която е именно биологичния часовник на човека. Съветваме всеки да се храни в правилните часове. Вместо по цял ден човек да не яде, а вечер, като се върне в къщи, да се нахрани след 19 часа, когато стомахът активно не храносмила и погълнатата храна остава да гние в човека, да го разболява, да дебелее и да нарушава обмяната на веществата, от което тръгват всички, дори раковите заболявания. Затова вече ние, българите сме на първо място в света по смъртност от социално значими заболявания като инфаркт, инсулт и дори рак. Съветваме хората да се хранят природосъобразно 4-5 пъти на ден, тогава няма да боледуват. В нашите книги-методики и сайта ни kabinet.biodarmedo.com сме обяснили този здравословен модел.
Вече е въведено ново разбиране за понятието диагноза. Осъществяване на цялостно, комплексно изследване на организма като единна биосистема чрез методите на диагностиката. Това е нов подход в науката не само за разпознаване на болестите, но и откриване на техните причини и първопричини с интегративни методи лечение на целия организъм. Думата диагноза произлиза от френски и латински diagnosis, от гръцки diagnosis – разпознаване, преценка. В медицинската наука диагнозата е посветена на съдържанието, методите и етапите в процеса на разпознаване на болестите и поставяне на диагноза.

Бихте ли посочили конкретен случай?
Анелия дойде в Био Дар с голяма тревога – съхнеше й десния бъбрек. Лекуващите лекари й предлагаха да опитат да разбият големите камъни в бъбреците, но не гарантираха, че няма да бъде отстранен десния бъбрек. Тогава тя отказа операцията и реши да се лекува с природосъобразни методи и с Лечебна релаксация, която е доказала, че могат да се топят както камъни в бъбреците, така и възли на щитовидната жлеза, миоми – без операция. Лечението продължи интензивно три месеца. Тя беше убедена, че само този подход може да спаси живота й. Започна да прилага процедурите аурикулотерапия в кабинета. И да изпълнява Лечебната релаксация в къщи, записана на компакт диск. След втория месец Лечебната релаксация при нея се осъществяваше „на живо“. Тя виждаше как в организма й камъните в бъбреците се топят. Как се регенерират клетките на съхнещия десен бъбрек. Сама започна да предписва продължението на лечението си. Първо изкривените пръсти на ръцете й от ревматоидния артрит се изправиха. Това я обнадежди. При ехографските снимки се доказа, че камъните в бъбреците намаляват. Че съхнещият бъбрек се възстановява. Докато траеше лечението и в Лечебна релаксация, в кабинета дойде жена с мутирали ракови клетки в яйчника. Анелия й направи точна диагностика и предписа лечение, без да е виждала тази жена. Случаят беше спешен и трябваше да се помогне светкавично. Направи програма за лечението й, като „видя“ и описа дори характера на жената и навиците й. Пациентката беше във възторг и скоро яйчникът беше спасен. И животът на тази жена. Идваха и други случаи на болни хора с неуточнена диагноза. Анелия много точно посочи причините и как да се лекуват успешно. Много от тях лично не беше виждала. След време се запозна с тях. Те й благодариха от сърце. От тогава и до сега тя прави уникална изключително точна диагностика и помага на хора с много сложни проблеми. Само по името на човека, тя го „вижда“ описва външността му и след това диктува програмата за неговото лечение. И точно какви вредни навици трябва да коригира.

Записване за час за диагностика на тел.: 02/ 983 21 50, или на skype: kabbio. Още на 0898 774 788. От 9:30 до 14:00 часа вторник, четвъртък и събота.

Така на дело се осъществява смисълът: ДИАГНОСТИКА. Цялостно, комплексно проучване на организма чрез интегриране на изследвания, осъществени по конвенционален път: кръвна картина, ехография, томография и др., със сканиране на пациента, откриване на причините и първопричините на заболяванията му и предписване на строго индивидуално лечение за този човек. Точно по този път вече могат да се лекуват изключително успешно заболявания, обявявани досега за нелечими. Това е смисълът на интегративната медицина, новата медицина на бъдещето. Чрез прилагане на най полезните и безвредни методи от конвенционалната, екологичната и природна лечебни науки. Подход, осъществяван засега единствено в Медицински център „Био Дар“.

* * *

Курсът по лечебна релаксация помага на страдащите
Мумио “Тян Шан” и “Тибетски еликсир” лекуват алкохолизъм
Отслабване без диети и глад!
Алкохолизмът е заболяване, а не прищявка
Жаждата за живот ми показа верния път
Лечение на миома без операция
Трайно природолечебно отслабване и лечение на алкохолизъм
Начинът на хранене разболява или лекува
Системата "Самолечител" ме спаси

Коментирай