Дървена или пластмасова дъска за рязане

16.09.2010г. / 10 07ч.
Аз жената
Дървена или пластмасова дъска за рязане


Преди години в САЩ и Европа се поде кампания срещу дървените прибори за готвене, дървените лъжици, респективно и към дървените дъски за рязане.

 

През 1994 година учени открили, че дървените дъски задържат доста нежелани неща, елементи, които трудно се почистват и така пренасят зарази. Следва замяна на дървеното ренде с пластмасово и то масово, на много места по света. Към днешна дата това твърдение вече не е вярно напълно – да, задържат, но пластмасовите също задържат микроби и микроелементи и ги пренасят от една храна в друга. Затова е все едно дали изпадате в размисъл коя дъска да ползвате. При всички случаи – след всяко ползване, но особено след рязане на месо, измивайте обилно дъската с веро и под течаща топла вода.

* * *

Готварски мерки и грамажи
Хитър начин да измием захабени домакински прибори
Уникален есенен букет
Традиционна и нетрадиционна есенна украса

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Виолета ( преди 12 години )
Аз използвам бяла пластмасова дъска за рязане и от време на време я избелвам и дезинфекцирам с белина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар