Тиквени тарталетки

16 септември 2010 | 12:26 | Аз жената
Добави в любими
1 пакетче краве масло (125 г) 
1 ч. ч. пудра захар 
1 ч. ч. брашно 
2 яйца 
2 ванилии 
1 ч. ч. сладко/конфитюр от тиква
1 ч.40 мин.

  • Порции: 10-12 тарталети

Продукти
Приготвяне

Разбиваме с миксер яйцата със захарта. Прибавяме размекнатото масло, а после брашното и ванилията. От добре обработената смес късаме топчета с мазни ръце, които разстиламе в намаслени малки формички (тарталетки). Изпичаме в умерена фурна. След като изстинат, изваждаме и пълним със сметанов крем, разбит със сладкото от тиква. Пръскаме при сервиране с топинг с вкус на карамел, редим и парченца наситнени смокини от сладко.

Снимка: thinkstock

* * *

Конфитюр от сливи и тиква
Маринована тиква в сироп
Лесен сладкиш с тиква и ориз
Печено сладко от сини сливи
Есенен сладкиш със сини сливи
Печени ябълки, круши, дюли

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай