Меню

Пловдивска закуска

20.09.2010г. / 12 07ч.
Аз жената
Пловдивска закуска

Продукти:
6 кг краставички корнишони
3,5 кг лук
600 г оцет
500 г олио
150 г сол
черен пипер
бахар
дафинов лист

Приготвяне:
Изберете млади и свежи краставички, почистете ги, измийте ги и ги нарежете на колелца. Почистете лука, измийте го и го нарежете на филийки. В подходящ съд сипете така подготвените зеленчуци и ги разбъркайте добре. В приготвените буркани сипете по 50 мл оцет, 50 г олио, по 4-5 зърна черен пипер, 2-3 зърна бахар и парче дафинов лист. Плътно напълнете със зеленчуковата смес и запечатайте херметически с капачки. Стерилизирайте 20минути. Задължително пробвайте, заслужава си!

* * *

Пикантни краставички
Люти краставички
Салата от краставици-корнишони
Кисели краставички
Пикантни кисели краставички и моркови
Още една рецепта за кисели краставички

Коментирай