Меню

Сладки кюфтенца от ябълки и тиква

21 септември 2010 | 13:31 | Аз жената
Добави в любими
600 г тиква 
250 мл прясно мляко 
200 г грис 
200 г ябълки 
2 яйца 
сол 
150 г захар 
25 г галета 
120 мл олио 
20 г масло

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Обелената и почистена от семенната част тиква се настъргва на едро. Смесва се с обелените и настъргани ябълки. Залива се с прясното мляко и се вари 10 минути, като се бърка с дърве на лъжица, докато стане на гъста каша. Прибавят се яйцата, солта, захарта и грисът. Сместа се разбърква добре. От нея се оформят кюфтета, които се овалват в галета и се пържат до зачервяване от двете страни в сгорещено олио.
Преди сервиране се поръсват с разтопено масло.

* * *

Орехови кюфтета
Тиквени тарталетки

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай