Меню

Македонска салата

24 септември 2010 | 11:25 | Аз жената
Добави в любими
Продукти: 
2 средно големи патладжана 
4-5 скилидки чесън 
6-7 червени пиперки 
1 краставица 
6-7 с. л. олио 
1-2 домата 
копър, магданоз 
оцет и сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Приготвя се „хайвер“ от изпечените патладжани, чесъна, 4-5л. олио, малко оцет и сол на вкус. Пиперките се опичат, обелват се и се почистват от семето, посоляват се и се поливат с 2 с. л. олио . Краставичката се нарязва на кубчета, посолява се и се добавя копъра. С тази плънка се пълнят пиперките. В едната половина на чинията се слага от „хайвера“, а в другата се нареждат пълнените пиперки. Между двете салати се нареждат кръгчета домати поръсени с магданоз.

* * *

Хайвер – фалшив
Шопски хайвер
Лъжлив хайвер
Хайвер от грис

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай