
Подгответе тестото като в купа поставете брашното, солта и захарта и нарежете студеното масло. Енергично разбъркайте, до получаване на хомогенна сипкава смес. Добавете студена вода 3-4 суп. лъж. и размесете гладко тесто. поставете за около 30 минути в хладилника. Именно през това време може да направите плънката.
Извадете тестото от хладилника и разточете кора с диаметър по-широк от съда, в който ще правите тарта. Намажете стените и основата с масло и поръсете с брашно. Сложете кората и уплътнете добре нагоре и ръбовете на тавичката. Изрежете излишното. Поставете метално фолио и поръсете с боб.
Печете около 20 минути на 180 градуса, махнете фолиото и боба и допечете още 10 минути на 190 градуса.
Извадете и оставете да изстине.
Поставете в основата крема. Украсете с малини и зеленина.
Добър апетит!
* * *
Чийзкейк с малини
Малинова любов
Закуска за отслабване с пресни малини
Летен сладкиш с малини
Торта с малини
Крем от ягоди или малини
Барабанче от малини
Малинова торта с целувки
Плодови летни изкушения