Интимно

Пазете се, Фейсбук води до развод!

24.11.2010г. / 16 11ч.
Нина Иванова
Пазете се, Фейсбук води до развод!

Замисляте ли се колко често на ден влизате в най-голямата социална мрежа в света, тази с над 500 милиона потребители? Със сигурност не ги броите, но едва ли са под 5 пъти дневно. Да-а, Фейсбук определено е феномен и заема значителна част от времето ни, дори и да не го усещаме.

Едно от най-големите развлечения в мрежата е да разглеждаме снимки на своите т.нар. "приятели". Повечето от тях, всъщност са познати на наши познати, които сме прибавили в профила си ей така, но няма как, условието на играта е да ги наричаме наши приятели. И така, разглеждайки снимки на познатите на наши познати случайно откриваме, ах, снимка на нашия приятел или респективно съпруг, който мило се гушка с непозната жена. Започваме трескаво да ровим из всичките снимки на "добрия ни приятел", за да разберем датата и годината на въпросния компромат. Не успяваме да я открием и зрънцето на съмнението вече е посято. Какво ти зрънце! Та ревността вече ви е заслепила и кръвта бясно блъска в слепоочието ви.

Звъните веднага на възлюбления и с яден тон му заповядвате да се яви възможно най-бързо вкъщи. И готово, семейният скандал е налице. Нещо повече, съмнението е вече във вас и дори любимият да успее да го разколебае, то ви предстои вечно да го виждате в прегръдките на чужда жена. А тази снимка е запечатана завинаги в паметта на глобалното Интернет пространство.

Изводът от тази ситуация е, че Фейсбук може с лека ръка да изтрие хубавите ни спомени и да развали семейните ни отношения. Това, което може да направите, за да се предпазите е, да мислите какви хора приемате за близки във вашия списък с приятели. Макар и онлайн, животът и интимните ни тайни често биват изложени на показ, без да го съзнаваме. А със сигурност имаме и недоброжелатели, които само това и чакат. Бъдете внимателни и с качването на твърде лични и интимни снимки на вас и вашето семейство, които могат да бъдат използвани и във ваш ущърб. Наслука!

* * *

5 правила за безопасност във Фейсбук
Какво да не правим във Фейсбук
85 % от родителите са фейсбук-детективи
10 златни правила за родителите в Интернет
Какво най-често премълчават мъжете?
Как да запазим дългата връзка?

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Neli ( преди 11 години )
Nqmam ni6to protiv facebook,no maja mi be6e protiv tiq ne6to do predi mesec.Sega ima takava registraciq,nqma snimka na semeistvoto ni i kato go popitam ne6to za koi sa tezi"priqteli" mi se sopva ne6to ,vsqka6 neiska da se znae 4e ima jena i dete???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
jiji ( преди 11 години )
Разбрах че 088*** е педофилОт редакцията:Звездичките са от нас. Моля, такива неща се съобщават на съответните органи, и там може анонимно, например ***.cybercrime.bg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 1 rate down comment
ceni7yy ( преди 11 години )
1 rate up comment 0 rate down comment
Росица ( преди 11 години )
на мен взе да ми писва тоя фейсбук. първо е губи време, второ защо трябва да излагам на показ моите снимки и на семейството ми - кой го интересува това. ако е за някакво събитие, да споделим информация да, ама да се фукам къде съм била и колко хубава съм на снимките, а колко е хубаво детето ми - малко ми мяза на простотия. и за изневярата - то си е за ревност - да видиш някоя мадама цъфнала в приятелите на мъжа ти, а ти даже не я познаваш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Детелина ( преди 11 години )
Абе на който са му слаби ангелите ще стигне до развод и без ФБ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време