Свободно време

Последната книга от четирилогията на Ана Годбърсън се казва „Блясък“

06.12.2010г. / 13 05ч.
Аз жената
Последната книга от четирилогията на Ана Годбърсън се казва „Блясък“

В началото на месец декември 2010 г. излезе последната книга от четирилогията „Живот на върха“ от Ана Годбърсън – „Блясък“. От лятото насам поредицата на „Ентусиаст“ държи под напрежение и очакване стотици жени за развръзката на най-вълнуващата история тази година. След успеха на книгата „Лукс“, която разбуди читателските емоции в отпускарския сезон, в началото на есента излезе и втората книга от четирилогията – „Клюки“. Малко преди зимата окончателно да настъпи, през месец ноември, на книжния пазар се появи и третата книга „Завист“.

\n

Специално за XXIX Софийски международен панаир на книгата, в който „Ентусиаст“ участва за първи път, от издателството са предвидили комплект на поредицата – стилен подарък, съдържащ четирите заглавия от „Живот на върха“. За радост на почитателите на Ана Годбърсън, цената на комплекта е по-ниска от тази на четирите книги заедно, което го превръща в ефектен и практичен подарък за предстоящите коледни и новогодишни празници.

\n

В драматичната развръзка на хитовата поредица „Живот на върха“ в последната книга от четирилогията „Блясък“, най-ярките представители на бляскавото нюйоркско общество продължават да преследват мечтите си и да предизвикват съдбата. И докато всички с интерес наблюдават какво се случва с богатите и известните в Манхатън, един въпрос продължава да търси отговор: дали звездата им ще угасне, или ще засвети още по-ярко?

Елизабет Холанд все още се вълнува от ролята си на младоженка, а сестра й Даяна пътешества и търси приключения в чужбина. На бял свят излизат изненадващи детайли за минали събития и сестрите Холанд започват да се чудят каква цена ще трябва да платят за бляскавия си живот.

\n

В живота на Каролина Брод, най-новата любимка на Манхатън, също нахлуват сенки от миналото, които заплашват бъдещето й.

\n

Пенелопи Скунмейкър отново е обсебена от манията да стане кралица на Манхатън. Дали това няма да засенчи семейния живот с така жадувания мъж? В стремежа си пък да избяга от своя брак без любов, Хенри Скунмейкър отива на война, за да открие, че понякога да се бориш за любовта си може да се окаже изгубена кауза.

\n

Със своята историческа достоверност книгите от поредицата „Живот на върха“ от Ана Годбърсън отвеждат в недалечното минало в Манхатън през XIX век, когато личните копнежи и желания отстъпват пред критичността на висшето общество и лукса да му принадлежиш. Макар и развлекателни четива, книгите от четирилогията разказват каква е цената да бъдеш на върха.

Ана Годбърсън е родена в Бъркли, Калифорния. Завършила е колежа „Барнард“. Живее в Ню Йорк със съпруга си.

Корична цена: 15 лв.

* * *

„Тайното знание“ – Рут Клайдсдейл
„6 дни, за да постигнеш всичко, което желаеш“ на Кирил Стойчев

Коментирай