Козметика и грим

5-те най-големи заблуди за кожата

13.12.2010г. / 13 51ч.
Мария Дуковска
5-те най-големи заблуди за кожата

1. Колкото повече крем против бръчки нанасяме, толкова по-добре.

Истината е, че кремовете против бръчки действат най-ефективно върху кожата ни през нощта, когато сме в спокойно състояние и с изчистено лице. Колкото и крем да слагаме през деня, ефектът ще е по-малък, отколкото, ако си наложим от чудодейния крем само вечер, преди лягане.

2. Фон дьо тен със слънчева защита е достатъчен да се предпазим.

Истината е, че пудра или фон дьо тен със слънцезащитен фактор никога не може да ви предпази на 100% така, както един специализиран продукт. Задължително е преди да започнете да се гримирате, да си сложите слънцезащитен крем и едва тогава да нанесете основата за грим.

3. По-суха кожа, по-красива кожа.

Истината е, че ако прекалено изсушавате кожата си чрез различни козметични продукти, по-вероятно е скоро да ви се появят бръчки или да изпъкнат по-ярко вече съществуващите такива. Напротив, ако искате да прикриете малко бръчките си, е по-добре да ползвате овлажняващ продукт, които правят кожата да изглежда по-здрава и съответно красива.

4. По-често почиствайте кожата с ексфолиант (триене), за да блести.

Истината е, че кожата ни притежава свойството сама да се почиства и то добре. Разбира се, необходима й е малко помощ, но не бива да се прекалява с търкането на лицето и ексфолиантите. Прекаленото триене на кожата води до свръхпроизводство на мастни клетки, които пък карат лицето ни да лъщи, не да блести. Разликата е красноречива.

5. Почиствайте кожата си поне два пъти на ден.

Истината е, че най-добрата грижа за лицето сутрин е водата и вашите пръсти. Хубаво масажирайте лицето с вода, изплакнете го и се освежете. Специалните продукти за почистване на лицето е необходимо да се ползват само вечер, след като през целия ден сме били навън. Така ще почистим мръсните пластове, натрупали се по лицето ни най-добре.

***

Цитрусова маска пази кожата през зимата
Добрият грим подчертава естествената красота
Трикове за подмладяване с грим
Страстните гримове през есента
Шоколад и чай ни подмладяват

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
srdwgf ( преди 11 години )
ave kvi sa tiq gluposti... samo vecher da si pochistvame liceto sus specialni produkti... ami prez noshta tova omaznqvane, koeto se natrupva? kak mislite, dali se chisti samo s voda? ;x samo gluposti se pishat masovo iz tiq saitove znachiiiiiiiiiii ;x
отговор Сигнализирай за неуместен коментар