Здраве и красота

Разкрасителните процедури за празничната нощ

20.12.2010г. / 09 10ч.
Нина Иванова
Разкрасителните процедури за празничната нощ

Коледа и Нова година наближават, а с тях се скъсява и времето ни за разкрасителни процедури, които задължително трябва да приложим, за да изглеждаме прекрасно! За съжаление, в последните 2 кризисни години, празничният ни бюджет все намалява, но като изобретателни дами, винаги можем да бъдем практични и ефективни!

1. Освежаваща маска за лице

Тук изборът е голям, зависи от типа на кожата ви и дали ще я правите вкъщи или при козметик. Ако не сте отделили бюджет за такава процедура, няма по-лесен вариант от това да си приготвите домашна маска за лице и шия. Тук може да видите няколко варианта.

2. Почистване на лицето - вежди, комедони (т.нар. черни точки), дребни пъпчици, окосмяване. В дните преди празниците, задължително трябва да прегледате лицето си за неприятните черни точки, които най-често се появяват в T-зоната (чело и нос) и дребни пъпчици. Ако нямате възможност да посетите козметик, направете си сами вкъщи една хубава парна баня на лицето с лайка за около 10-15 минути. След това съвсем леко може сами да изстискате неестетичните пъпчици. Процедурата се прави задължително два-три дни преди коледната вечер, за да има време лицето да отпочине и кожата да се успокои. Следва задължително почистване на веждите и излишното окосмяване над устните.

3. Епилация

Още една задължителна процедура за перфектен външен вид. Отново е препоръчително да се направи няколко дни пред празника, за да се избегне почервеняване и възпаление на кожата, ако се обезкосмявате с кола маска или епилатор. Ако сте избрали бръснач за премахване на излишното окосмяване, то може спокойно да го направите в същия ден, за да сте с нежна и гладка кожа :-)

4. Масаж на лицето

Тази процедура е с една-единствена цел - да успокоите кожата и да изгладите мъничките бръчици. Ако нямате възможност да посетите специалист, може и сами да масажирате лицето. За целта нанесете крем върху лицето и шията и с леки кръгообразни движения, почнете да го разнасяте по кожата. Правете го около 10 минути, ефектът ще е осезаем.

5. Маникюр

Изключително важна част от външния ни вид, която не бива да забравяме. Подгответе ноктите си като ги подхраните с малко лимонов сок за здравина и блясък. Избутайте или изрежете кожичките около нокътя и хубаво ги оформете с пила.

6. Гримът

Ако скоро не сте си купували гримове, сега е времето да посетите някой козметичен магазин. Задължителните продукти за празничния макиаж са крем за лице, фон дьо тен или пудра, руж, перли за скулите, спирала за очи, сенки, молив за очи и блестящ гланц за устни.

Успех!

* * *

Празничен маникюр в цвят шампанско
Топ съвети за красив маникюр
Добрият грим подчертава естествената красота
Няколко трика за секси устни
Бразилската епилация – изкушаващо модерна
 

Коментирай
Свободно време