Семейство

Кръгла маса дискутира „За или против децата в социалните мрежи“ в деня за безопасен Интернет

04.02.2011г. / 15 30ч.
Аз жената
Кръгла маса дискутира „За или против децата в социалните мрежи“ в деня за безопасен Интернет

Най-големият детски портал Az-deteto.bg и Фондация БГ Сайт организират Кръгла маса по повод Международния ден за безопасност в Интернет, като част от кампанията “Сърфирам безопасно”.

Кръглата маса ще се състои на 10-ти февруари, от 10.30 часа в БТА, под формата на дискусия на тема – За и против присъствието на  децата в социалните мрежи. Под ръководството на лицата на кампанията “Сърфирам безопасно”, водещите от телевизия The Voice – Диди и Играта, деца от столични училища разделени на работни групи ще представят своите “за” и “против” присъствието си в социалните мрежи. Ще чуем също мнението на техните учители, родители и представители на обществени организации, медии и бизнеса.

“В проучване на Az-deteto.bg и Фондация БГ Сайт установихме, че голяма част от децата от 5, 6 и 7 клас имат профил във Facebook. Знаят ли родителите им за това и трябва ли да съдействат на своите деца за включване в социални мрежи? Какво мислят самите деца по въпроса. Тези и много други казуси ще поставим на Кръглата маса на 10 февруари. “ сподели Жюстин Томс, главен инициатор на “Сърфирам безопасно” 2010-2011 г.

„Сърфирам безопасно“ е информационна кампания, насочена към децата между 6 и 12 г., техните родители и учители.

Кампанията работи за образоване и превенция на децата от най-ранна детска възраст, техните родители и учители, за да използват ефективно и полезно Интернет и да не се достига до рисковете и опасностите, които крие Глобалната мрежа. Позитивна, образователна кампания, в която без да  се набляга на самите опасности се работи за повишаване на Интернет културата.

Целта на организаторите е темата за безопасността на децата в Интернет да няма кампаниен характер, а постоянно да се говори и работи по темата, като всяка година се поставят акцентите и се дава публичност за постигнатите резултати.

За “Сърфирам безопасно”:
„Сърфирам безопасно“ е информационна кампания, насочена към децата между 6 и 12 г., техните родители и учители. Кампанията на Фондация БГ Сайт и Българският детски портал Az-deteto.bg е продължение на „Децата безопасно в Интернет“ и „Деца и родители заедно в Интернет“ на Майкрософт България и Az-deteto.bg.

Прочетете още:

Коментирай