За дома

Декорация в бяло и червено

09.02.2011г. / 14 12ч.
Вергиния Генова
Декорация в бяло и червено

Март месец е съвсем близо. Колкото по-тежка и студена е била зимата, толкова повече се радваме на предвестниците на пролетта: мартениците, първите кокичета, първите песни на птиците.
Можем да отделим седмица две да украсим с по нещо, така че домът ни да изглежда малко по-пролетен и по-весел. Тъкмо ще има разнообразие и ако все още покриваме масата с Коледната покривка е време да я сменим.

Кухнята
Бяла покривка с червени салфетки – първомартенско!
Малко хора притежават хубави червени чинии, които да комбинират с бели салфетки, но пък почти всички имат обратния вариант: бели чинии с червени салфетки.
Същото е и с пердетата. Почти всеки поне веднъж си е купувал някакъв вид бели пердета. Остава само да им вържем по една червена панделка и да ги превърнем в големи мартеници.

Дневната
Червени и бели декоративни възглавници, нахвърляни небрежно върху червената кувертюра на дивана ще създадат първомартенско настроение.
Ваза с клончета, на които да увием бели и червени конци или да навържем мартеници.

Спалнята
Бели чаршафи с червени калъфки за възглавниците е доста лесно приложим вариант.
Ако пък имате и червени чаршафи, става още по-забавно. Особено ако са сатенени.

Банята
Бели и червени кърпи. Бели и червени хавлии. А в добавка можете да купите някой дребен аксесоар, като например бели и червени гъби за баня, бели и червени свещи.

Детската
Тук непременно извикайте на помощ децата. Спокойно можете да успеете да наредите един ред с бели плюшени зайчета, котета и кучета и един ред с червени на цвят играчки – червени сърчица, червени дракончета, кончета, слончета.
Бели и червени кубчета.
Можем да изработим всевъзможни мартеници от бели и червени хартии, прежди и мъниста. Да направим апликации и картини, които да окачим на подходящи места или да подарим на бабите и дядовците.

Така за седмица две домът ни ще бъде в бяло и червено, след което пък ще започнем да го променяме във Великденски пъстри цветове.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
елена ( преди 11 години )
Еееех,тази Баба Марта- заслужаа и тя един конкурс, пролетно-женски.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота