Лунна диета – април 2011

01.04.2011г. / 10 33ч.
Вергиния Генова
Лунна диета – април 2011

Забелязали ли сте, че колкото по-топло става времето, толкова по-лесно е да се спазват диети? Особено лунната диета, за която вече сме казвали, че е здравословна, детоксикираща и на базата на прием на много течности и никаква твърда храна.
И естествено лесна за спазване!

На пазара се появяват повече зеленчуци и повече плодове, да се надяваме и на по-достъпни цени. Слънцето се усмихва и ни се ще да се облечем някак си по-шармантно, да се чувстваме по-леки и по-щастливи.

Но, за да сме по-слаби, в днешно време трябва да се храним на първо място здравословно, което се оказва не толкова лесно, защото е хем по-скъпо, хем по-трудоемко, хем в някои случаи не особено вкусно.
А и ни трябва воля. Силна воля – в този пълен със сладки изкушения свят. Когато е горещо ни се ще да хапваме сладолед след сладолед, и един морков или краставица ни изглеждат доста несправедлива дажба. Но на фона на всякаквите болести, ние все по-често се заглеждаме в магазините за биохрани и сайтовете за здравословни съвети и си казваме, че може да е по-скъпо, но пък после няма да даваме пари за лекарства.

А детоксикацията на организма е важна и можем да я направим само за 4 дни в месеца.
През април те са:

  • 3 април 2011 – 17:33 – Новолуние
  • 11 април 2011 – 15:06 – Първа Четвърт
  • 18 април 2011 – 05:45 – Пълнолуние
  • 25 април 2011 – 05:48 – Последна Четвърт

Време, в което да пием само: вода (много вода), билкови чайове /топли или студени/ и прясно изцедени сокове от плодове или зеленчуци.
Да бъдем по-здрави, за да сме и по-щастливи!
Успех!

Прочетете още:

Коментирай