Приготвяне:
Маята с чаена лъжица от захарта и 1 ч. ч. брашно се смесват с топлото мляко. Оставя се да бухне за 5-10 минути. Последователно се добавят всички други съставки – яйцата, останалото брашно, разтопеното масло, захарта, ванилията и кората от лимона. Всичко се смесва добре и се оставя да втаса около час на топло.
Тестото се разделя на топки с големината на яйце (излизат около 16 броя). Всяка топка се омесва добре (при необходимост се използва още малко брашно), изтегля се на дължина, леко се сплесква. Поставя се плънката – стафиди и се овалва на дълга лента, която се свива на кръгче.
Оставя се в тава за печене, покрита с хартия за печене. Отгоре се намазват с разбития жълтък и мляко. Поръсват се с кафява захар. Кифличките се пекат на затоплена предварително фурна до 170 градуса. Пекат се до розова коричка – около 35-40 минути. Изваждат се в чиния и се покриват с кърпа за 10-ина минути. Стават много вкусни.
Добър апетит!
Прочетете още: