Мода

Сватбени уроци за булки и младоженци

27.05.2011г. / 15 20ч.
Вергиния Генова
Сватбени уроци за булки и младоженци

Става все по-топло, зелено и влюбено и идва... времето на сватбите...
Много от вас вече са поканени на сватба на най-близката си приятелка или на роднина, а на други им предстои едно от най-вълнуващите преживявания – собствената сватба.
Всяко малко момиченце си е мечтало да се види в красива рокля в центъра на дансинга. А дали се е научило да танцува?
Ако не – вече може да се запишете на курс по сватбени танци, заедно със своя партньор.
За целта поговорихме с младата и красива румънка Алина –Наташа Кулеа, която от няколко месеца се е посветила на нелеката, но приятна задача да извайва телата на българските дами.
Ето какво разказа тя за традициите в най-популярните сватбени танци и как може да се научите заедно със своя любим да танцувате в синхрон и да бъдете неотразими на своята собствена сватба.

Запознати ли сте откъде идва традицията първият сватбен танц да е валса?
Има различни мнения по този въпрос и голяма доза субективизъм. Има доста страни, в които булката и младоженецът предпочитат да танцуват фокстрот, джайв, виенски валс, английски валс и т. н. Най-предпочитан е английският валс, защото дава свобода на импровизацията и е по-бавен от виенския валс, което го прави по-романтичен и нежен.

Проявяват ли интерес младите двойки към уроци за първия сватбен танц?
Да! Ние въведохме тези частни занимания преди един месец и вече имаме една прекрасна двойка – румънка и французин. Те взеха уроците по танци много на сериозно и откриха колко е прекрасно да танцуваш, особено на своята собствена сватба.

За колко време приблизително могат да усвоят желаните танци, така че да са готови за сватбата?
Минималният брой уроци, които препоръчвам е 10. Повечето от двойките се ориентират към 13-15, в зависимост от избрания танц, продължителността на хореографията и дори тематиката.

Младоженките репетират ли с роклята и с обувките, с които планират да бъдат на сватбата?
Ако двойката желае ние можем да организираме последното занимание да бъде на място, което да бъде много подобно на това, което са избрали за сватбата или дори в самия ресторант. Имаме специални оферти за двойки, които избират да танцуват сватбения си танц в нашето студио и в зависимост от броя на взетите уроци, ние предлагаме и бели денс с наш танцьор.

Предлагате ли им цялостна хореография на този така важен в техния семеен живот танц?
Да, разбира се. В първата фаза имаме една безплатна консултация с хореограф и заедно с младоженците решават и уточняват всички детайли на тези специални моменти. Те избират танца, хореографията, движенията, песните. След това започват уроците.

Пожелайте нещо на бъдещите младоженци.
Пожелавам им техният съвместен живот да бъде един танц на любовта, красотата, силните усещания, изпълнявайки техните мечти, заобиколени от най-скъпите си хора.

Прочетете още:

Коментирай