Приготвяне:
Сухите продукти се смесват в голяма купа, след което се добавят яйцата, млякото, олиото и водата. Бърка се до получаване на хомогенна смес, не много гъста.
Две форми за торта се намазват обилно с олио и сместа за блатовете се разпределя на две помежду им. Пекат се на 180 градуса около 30 минути.
Изваждат се и се оставят да се охладят.
Черешите се обезкостилкостяват и се смесват със захарта. Оставя се да кипне сместа и се сваля от котлона. Оставя се да се охлади. Добавя се ромът.
Сметаната се разбива със захарта и ванилията. В чиния за торта се поставя първият блат, намазва се обилно с половината от сока на черешите, намазва се със сметана и се поръсва с черешите.
Отгоре се поставя вторият блат, остатъкът от сока на черешите се слага отгоре. Тортата се намазва обилно и равномерно със сметаната. По желание отгоре се поръсва с цветни захарни фигурки или рендосан на едро шоколад.
Добър апетит!
Прочетете още: