Свободно време

Екзотиката на Тайланд заплени София

13.06.2011г. / 13 03ч.
Надежда Маринова
Екзотиката на Тайланд заплени София


Цели 3 дни София имаше щастието да разгледа, чуе, види и опита от културата на далечен Тайланд. На 10, 11 и 12 юни в Борисовата градина бяха представени различни тайландски изкуства и занаяти.

Дълга редица от щандове представяха традиционен тайландски порцелан; лакирано дърво; скулптури от цветя; миниатюрни копия на храни – сладкарски изделия, плодове и зеленчуци, цели магазини с размери на детски мини играчки; местни детски игри, музикални инструменти; маски; чадъри за слънце; ветрила, коприни; демонстрации по карвинг и захарни фигури. На сцената на лятната естрада се изявиха много тайландски артисти – музиканти и танцьори.

Имаше демонстрации по муай тай и кик бокс. Малчуганите можеха да си направят мини къп-кейк или да посвирят на традиционни музикални инструменти. Забавленията бяха любопитни за възрастни и деца, а фотоапаратите не спряха да щракат.

Най-голямата опашка беше пред щанда за тайландска кухня. Няколко пъти на ден специален микробус зареждаше екзотични ястия. Посетителите на фестивала имаха възможност да опитат сок от рози, няколко вида спагети и ориз, шишчета и традиционни тайландски сладки.



Фестивал на тайландската култура 2011“ е първият по рода си в България. Събитието беше организирано от Посолството на Тайланд съвместно с Министерството на културата и Столична община, а целта му е повече българи да се запознаят с традициите и бита на екзотичната страна.

Средствата от всички продадени артикули и билети ще бъдат предоставени на Столична община за проекти в областта на културата.

Автор на снимките: Лаура
Снимка 1 – тайландски артисти; Снимка 2 – декорации с цветя; Снимка 3 – тайландски миниатюри

Фотопоглед:
Цветна декорация от Тайланд

Прочетете още:

Коментирай