Свободно време

Пътувания: Уникалната Япония

21.05.2010г. / 10 07ч.
Аз жената
Пътувания: Уникалната Япония

Ако искате една нетрадиционна, екзотично-азиатска почивка това лято, Япония е мястото за вас! Чудите се колко дни отпуск трябва да вземете за да достигнете до далечната страна, за да бъде пътуването ви пълноценно?

Колкото и дни да предвидите за вашата ваканция в Токио, сигурна съм, няма да успеете да разгледате детайлно мегаполиса. Има няколко забележителности обаче в столицата, които задължително трябва да видите, като императорският дворец е едно от тях. Макар да е бил разрушен от Американски бомбардировачи по време на Втората Световна Война, дворецът е напълно реконструиран. Истински късметлии ще бъдете, ако успеете да разгледате двореца отвътре, тъй като е отворен само един ден в годината – на рождения ден на императора.

Ако шопингът е ваша страст, дългата 200 метра, отрупана със сувенирни магазинчета улица Хамикасе е вашето място. Цените на традиционните японски лакомства, ветрила, кимона и пръчици за суши са малко по-скъпи от тези в останалите магазини, но емоцията, гледайки всички пазаруващи туристи наоколо е очарователна. Цените на истинските японски ветрила започват от 25-30 лева, като има и китайски „японски“ ветрила за около 5 лева. Най-старият храм в Токио, построен през 645 година се намира в началото на кокетната улица.

Когато сте в Токио не забравяйте да се качите на най-високата сграда в Япония – комуникационната кула, която много хора оприличават на Айфеловата кула.

Макар да е едва 332,5 метра кулата предлага 360 градусова гледка над японската столица. В зависимост от това дали искате да се качите до самия връх на кулата или до средата – цената е съответно 1420 и 820 йени(14 и 8 лева).

Организираните обиколни екскурзии на Япония включват също посещение на град Нико и разглеждане на светилища от управлението на Шогун III.

Селището Камакура е една от най-популярните туристически дестинации в страната на изгряващото слънце, известна със своите храмове.

Цената на подобна екскурзия в рамките на 10 дни излиза около 2500 евро на човек с включени самолетни билети, летищни такси, хотелско настаняване и закуски, както и туристическата програма по време на екскурзията. В Япония се предлага екскурзоводско обслужване на почти всички езици, така че не трябва да имате притеснения, ако езикът ви е пречка.

Остава само да направите резервация и да се отправите на Изток!

Приятно пътуване или както японците казват 素 敵な旅!

Фотопоглед

Прочетете още:

Коментирай