Писна ми

Рекламация на обувки – често или рядко?

05.08.2011г. / 15 15ч.
Вергиния Генова
Рекламация на обувки – често или рядко?

Налагало ли ви се е да правите рекламация на обувки, защото са се развалили още докато са били в гаранция? Носили сте ги една-две седмици и токчето се е повредило, разлепили са се или са се разшили. Много неприятно, дразнещо и досадно.
На мен почти всяко лято ми се налага да рекламирам по някой и друг сандал.

В началото на лятото например се ентусиазирате да си купите сандали и хоп, те се скапват на втората седмица. Естествено, ако пазите гаранцията, отивате и ги рекламирате. Да, но се оказва, че докато благоволят да ви ги оправят, подменят или върнат парите – лятото минало.

По-неприятният момент е когато си купите зимни боти септември, за да сте подготвени в случай, че завали, но пък топлото време се проточи до ноември и гаранцията на обувките си заминава, а те се скапват след първия дъжд и две седмици носене.
Какво става с тези обувки? Според мен когато пише, че някакъв артикул е обувка е редно той да има не само външните белези, но и характеристиките на обувка и да изпълнява ролята на обувка поне един сезон. Ще кажете евтини обувки си купувате, мадам. Може би? Но за съжаление онези, които ми се е налагало да рекламирам не са били хич евтини, а са били на средни цени в началото на сезона и няма ценово основание да са толкова некачествени, а други, които съм купила просто ей така с мисълта, че са евтини, но пък ми харесват и дори да издържат само един месец няма да ми е жал, съм ги носила по няколко сезона. Вече един магазин в столичен МОЛ съм го нарекла магазин за хартиени обувки за мъртъвци и съм решила да не влизам повече там, за да не се изкушавам от цените и дизайна.

Какво според вас има значение при закупуването на така необходимите ни обувки: цената, марката, външния вид, късмета, опита? Вече наистина се чудя, само аз ли съм най-големия карък?! Може би трябва да посещавам някакви курсове – как да си купя качествени обувки на нормални цени.
На вас налага ли ви се да рекламирате обувки?
Колко бързо съответният магазин реагира на рекламацията и какво е отношението на продавачите?

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
възмутена ( преди 11 години )
Найстина ги правят като за умрели с къс живот, но защо тогава не са и на по-ниска цена. Нямам нищо напротив да си купя 5 чифта обувки за 40 лева всички цветове и да ми изкарат само един сезон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
потърпевша ( преди 11 години )
сега обувки, дрехи и техника ги правят като за умрели - с къс живот, за да си купиш пак
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Милена ( преди 11 години )
Аз скоро правих рекламация на обувки, носени 2 седмици, после валя дъжд и не ги носих и на следващото обуване се разлепиха, естествено на 30-я ден закупуването. Бяха с цена под 40 лв, занесох ги в магазин в друг град (но същата марка) и ми ги залепиха за 2 дни, сега са си ОК. От същата верига магазини си купих евтини джапанки, които ми направиха пришки. Сандалите ми над 100лв (с намалението) са високи, удобни и не ми правят пришки, с часове вървя. Трудно е да се купят обувки на нормална цена, които да са удобни и да не се разпадат. А хубавите обувки са безбожно скъпи, може цяла седмица да храниш семейството си с тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Габи ( преди 11 години )
И на мен ми писна и от евтини, и от скъпи обувки, и от всякакви. Това лято си купих едни италиански сандали. Обула съм ги 1 път - страшни рани ми направиха на краката. Вторият път, когато ги обух падна украсата на едната обувка - Цената им беше около 80 лв. Значи скъпото не винаги е качествено. Къде отидоха качествените български обувки от преди 5-6 години...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар