Бърз хляб с копър и масло

23 август 2011 | 14:50 | Аз жената
Добави в любими
600 г бяло брашно 
1 кубче мая 
1 ч. л. сол 
1/2 ч л сода за хляб 
3-4 стръка копър 
1/2 пакетче масло

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

В купа натрошете маята и добавете чаша и половина вода. Добавете половината брашно и замесете. Прибавете солта, содата, останалото брашно и още малко вода, за получаване на меко тесто. Размесете добре.
С набрашнени ръце разделете тестото на 4 равни части. Всяка топка разточете на ръка на малка питка. Намажете обилно с масло отгоре и поставете по средата стръкчета копър, не нарязани. Навийте на руло и поставете в тава, намазана с масло или покрита с хартия за печене.
Печете без да изчаквате втасване на 180 градуса за около 40-45 минути, до зарозовяване на хлебчетата.
След като извадите от фурната поръсете с 1/3 ч. ч. вода отгоре хлебчетата и ги покрийте с кърпа, докато изстинат.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай