Меню

Еврейски соленки с кайма и мащерка

1 септември 2011 | 16:01 | Аз жената
Добави в любими
Еврейски соленки с кайма и мащерка

Приготвяне

Продукти
За тестото:
около 2 ч. ч. брашно
1 ч. л. бакпулвер
щипка сол
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. кисело мляко
За плънката:
100 г кайма от телешко месо
1 яйце варено
мащерка
За поръсване:
мащерка

Приготвяне:
Поставете каймата в тиган и запържете, докато се получи на парченца. Свалете от огъня. Добавете настърганото яйце и щипка мащерка.
От продуктите за тестото замесете меко тесто. Разточете. С чаша отрежете кръгче, по средата поставете плънка, прегънете на две и в края защипете с вилица. Намажете с жълтък и поръсете с мащерка. Поставете в тава, намазана с масло или покрита с хартия за печене.
Печете около 20 минути на 180 градуса.
Добър апетит!

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай