Здраве и красота

След почивката ол инклузив – отслабнете с диня

02.09.2011г. / 15 01ч.
Надежда Маринова
След почивката ол инклузив – отслабнете с диня

Септември е чудесен месец да минем на диета с диня и черен хляб (особено ако сме били на почивка ол инклузив и сме си позволили да опитаме от всички изкушения на масата). Лесна е за изпълнение, евтина за портмонето. И понеже моно-диетите не са за препоръчване, предложението тук е за седмично два разтоварващи, изхвърлящи токсините и тонизиращи дни. Правете ги през целия месец и ще видите прекрасни резултати. Можете да изберете вторник и събота или сряда и неделя.

Динен ден – 2 пъти седмично
Осигурете си 1,5 до 2 кг диня, като я разделите на 5 порции. Ако чувствате глад, заедно с динята може да приемате по 1 филийка черен хляб.

Диетата е чудна за дамите, които обичат сладко, защото динята има много, много захар. Освен това тя е безценен източник на фолиева киселина; тя има жлъчегонно и диуретично действие; съдържа също фруктоза, витамини B1, B2, C и PP.

Противопоказания: диабет, камъни в жлъчката, пиелонефрит.

Има и по-твърд вариант на динена диета, при която От 3 до 5 дни се яде само диня. Рискът при този род спринт-диети е, че бързо се свалят килограми, но и бързо се възстановяват. Принципът на йо-йо ефекта е налице. Затова много дами предпочитат еднодневното, но редовно спазване на определен хранителен режим.

Проверка за нитрати:
Пуснете мъничко парченце диня в купа с вода. Ако след известно време динята се разпадне на части, значи има прекалено много нитрати и е добре да си купите друга.

Не забравяйте сутрин да обтривате лицето си с диня, а вечер да сложите намачкана с вилица диня като маска за лицето. Така с един куршум ще убиете два заека – ще се вталите и ще се разкрасите.

Вижте видеото - маска 1, маска 2.


Прочетете още:

Коментирай